IZBORNA SJEDNICA SKUPŠTINE ŠPORTSKOG SAVEZA OSOBA S INVALIDITETOM GRADA RIJEKE

SSOI_logo_slova

Rijeka, 10.04.2021.
UR. Broj: IZ-865/2021.

Temeljem članaka 22. i 24. Statuta Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke sazvana je Izborna sjednica skupštine Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke koja će biti održana elektronskim putem (dopisno putem e-maila)
u četvrtak, 29. travnja 2021. godine s početkom u 08.00 i završetkom u 16.00 sati.

Za sjednicu je predložen sljedeći:

Dnevni red

2. Izbor radnih tijela

    2.1. Verifikacijska i kandidacijska komisija

    2.2. Zapisničar

    2.3. Ovjerovitelji zapisnika

3. Izvještaj verifikacijske i kandidacijske komisije

7. Mandatni izvještaj predsjednika za mandatno razdoblje 2018.-2021.

8. Razrješenje svih tijela Saveza

9. Izbor Predsjednika Saveza- Verifikacijska i Kandidacijska komisija

10. Izbor Potpredsjednika Saveza

11. Izbor Izvršnog odbora Saveza

12. Izbor Nadzornog odbora Saveza

13. Donošenje odluke o davanju suglasnosti osobama ovlaštenim za zastupanje Saveza

14. Donošenje strateškog plana Saveza za razdoblje 2021.-2025.

15. Donošenje operativnog i financijskog plana Saveza za 2021. i 2022. godinu

16. Razno

Sastanak projektnih partnera projekta SAILAWAY

Dana 1.04.2021. održan je on-line sastanak projektnih partnera projekta SAILAWAY. Na sastanku se govorilo o dosadašnjim aktivnostima projekta te je razrađen plan za provedbu budućih aktivnosti.
Cilj projekta SAILAWAY je poboljšanje i širenje jedrenja za osobe s autizmom. Projektne aktivnosti usmjerene su na edukaciju trenera jedrenja za obuku osoba s autizmom.
Vodeći partner je organizacija KMOP iz Grčke, dok su ostali partneri Montetauro Social Cooperative iz Italije, Mira’m Foundation iz Španjolske, Institute of Development Ltd iz Cipra, Nautical Club of Paleon Faliron iz Grčke, Yacht Club “Capt. G. Georgiev – Port Varna” iz Bugarske te Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke kao predstavnik iz Hrvatske.
Projekt je sufinanciran u iznosu od 280.529,00 € od strane Europske unije preko programa Erasmus+ Sport – Collaborative Partnership. Projektni budžet za Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke iznosi 31.340,00€.

EPSI organizira završni webminar Sfera

SPHERE Webinar

Europska platforma za sportske inovacije, u okviru Erasmus + SPHERE poziva vas na završni on-line događaj s ciljem predstavljanja rezultata projekta koji će se održati sljedećeg 26. ožujka u 14,00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Projekt Erasmus + SPHERE uskoro će završiti, a EPSI će organizirati završni webinar na kojem će rezultati projekta biti javno predstavljeni. Tijekom ovog webinara partneri će analizirati korake napravljene prema stvaranju znanstvenog protokola te razgovarati o važnosti uloge sporta u rehabilitaciji mentalnog zdravlja.

Internetsko zakazivanje bit će organizirano u okviru SPHERE, projekta koji sufinancira program Erasmus + Sport Europske unije. Pod vodstvom ECOS-a, projektni konzorcij uključuje EPSI, Everton in the Community, Finski sportski savez Tampere, Tehničko sveučilište u Münchenu, Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke i Cardiff Metropolitan University.

Sport za djecu s teškoćama u razvoju

disabled children

Poziv za roditelje djece s teškoćama u razvoju (dob 7 do 25 godina) na sportske aktivnosti u sklopu projekta ‘’Univerzalne sportske škole’’:

Dragi roditelji,

Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke u sklopu projekta “Univerzalne sportske škole” pod pokroviteljstvom Hrvatskog paraolimpijskog odbora poziva djecu i mlade s teškoćama u razvoju (s razvojnim odstupanjima i dodatnim edukacijskim potrebama te razvojnim rizikom) da se pridruže sportskim aktivnostima pod vodstvom educiranih i stručno osposobljenih trenera Saveza. Misija je motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sport aktivno integriraju u društvo.

Sudjelovanje u sportskim aktivnostima za djecu s teškoćama je dobrovoljno i besplatno.

Univerzalna škola će se ovisno o epidemiološkim mjerama održavati virtualno ili 1/1 na otvorenim terenima pod vodstvom educiranih trenera.

Termini su ponedjeljak, srijeda i petak od 13,00 do 15,00 h u Atletskoj dvorani na Kantridi, uz prethodnu najavu treneru Ervinu.

Sve informacije i prijave na GSM +385 (0)91 5067453 trener Ervin