FILOmetRI – Humanitarna utrka

U sklopu obilježavanja Dana fakulteta 5. svibnja 2022. Studentski zbor i Sportsko društvo Filozofskog fakulteta u Rijeci, uz podršku i suradnju s djelatnicima fakulteta organiziraju humanitarnu utrku u koju se možete uključiti od 2. svibnja do 8. svibnja 2022.
Cilj utrke: Promovirati solidarnost i zajedništvo na zdrav i aktivan način.
 
Ciljana kilometraža: 500 km
Iznos za koji trčimo: 5000 HRK
 
Udruge kojima će se iznos donirati: Kitten Safe House i Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke
 
Mjesto održavanja: Gdje god da jeste! Postoji mogućnost zajedničkog trčanja 5.5.2022. na igralištu otvorenom igralištu Kampus s početkom u 10 sati
 
Prijava rezultata: od 2. svibnja u 00:01 do 8. svibnja u 23:59
Tko može sudjelovati? SVI! Studenti, djelatnici, građani…
 
Kako mogu sudjelovati? Trčanjem, vožnjom bicikla, guranjem kolica, rolanjem, vožnjom romobila…
 
Za sudjelovanje u utrci FILOmetRI potrebno je na pametnom telefonu posjedovati aplikaciju koja bilježi prijeđenu udaljenost kao što su Strava, Garmin, Sports Tracker, Suunto itd. Sve navedene aplikacije dostupne su za besplatno preuzimanje na uređajima tipa Android i iOS. Nakon preuzimanja aplikacije i instaliranja aplikacije na uređaj, potrebno je odraditi i zabilježiti provedenu aktivnost. Aktivnost se bilježi označavanjem početka aktivnosti prije početka, te označavanjem završetka nakon kraja aktivnosti u bilo kojoj
navedenoj aplikaciji.
 
Rezultati humanitarne utrke prijavljuju se putem platforme Google forms kojoj se pristupa pritiskom na poveznicu ili skeniranjem QR koda. Link za prijavu rezultata:
 
Na Google forms obrazac upisuju se sljedeći traženi podaci u za to predviđena polja:
 
Ime i prezime
Kategorija (student/ica, djelatnik/ica, kategorija građana)
Za studente i djelatnike-sastavnica
Aktivnost (odabire se između ponuđenih aktivnosti i opcije ostalo)
Prijeđena udaljenost u metrima
Vrijeme
Poveznica na aktivnost
Utrka je isključivo rekreativnog i humanitarnog karaktera.
 
*Svaki sudionik može prijaviti više različitih rezultata.
*Za sve dodatne informacije možete se javiti na mbrajsa@student.uniri.hr ili
ltomac@student.uniri.hr
*Sudjelovanje u sportskim aktivnostima vrednovat će se u sklopu nastave TZK studenticama i studentima 1. i 2. godine preddiplomskog studija.
 
Organizatori: Sportsko društvo Filozofskog fakulteta, Studentski zbor FFRI Katedra za TZK
Pokrovitelj aktivnosti: AGRAM

Preuzmite dokumente:

Završna konferencija projekta „KIDS“

Dana 6.4.2022. Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke održao je završnu konferenciju projekta pod nazivom: Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju – KIDS“.

Projekt: “Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju – KIDS” financiran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.223.462,75 kn. Svojim ciljevima i aktivnostima, odgovorio je na potrebe razvoja i ujednačavanja kapaciteta stručnjaka koji provode kineziterapiju, sportsko-rekreativnu i psihosocijalnu potporu djeci s teškoćama u ruralnim ili slabije razvijenim županijama. Svojim djelovanjem projekt se oslonio na strukturiranu razmjenu iskustava, znanja i vještina u njihovoj direktnoj primjeni u radu s djecom s teškoćama u razvoju.

Provedbom aktivnosti doprinio je unapređivanju socijalne inkluzije djece s teškoćama u razvoju u dobi do 18 godina u četiri županije različitog stupnja razvijenosti putem njihovog sudjelovanja u sportsko- rekreativnim aktivnostima te dobivanju odgovarajuće podrške iz područja psiho – socijalnih usluga.

Projekt je uspješno implementiran u županijama partnerskih organizacija, urodio je izvrsnom suradnjom između organizacija različitih profila te unaprijedio njihov daljnji rad budući da će se stečena znanja i iskustva nastaviti provoditi u budućnosti. Nastojat će se ostvariti što veći broj sličnih inicijativa u svrhu jačanja kapaciteta stručnjaka, kao i unapređenja psiho – fizičkog razvoja djece s teškoćama u razvoju radi poboljšanja stupnja njihove socijalne integracije.

Kraljevički triatlonac Antonio Franko osvojio peto mjesto na Paraolimpijskim igrama: “Dao sam sve od sebe”

Antonio-Franko

TOKIO Hrvatski paraolimpijac Antonio Franko (28) osvojio je odlično peto mjesto u triatlonu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Bio je to premijerni nastup nekog hrvatskog sportaša u triatlonu u povijesti paraolimpijskih igara.

Triatlon je održan u Odaiba Marine Parku, a Franko je nakon 750 metara plivanja, 20 km vožnje biciklom i 5 km trčanja ostvario rezultat 1:05.49, zaostavši za pobjednikom Francuzom Alexisom Hanquinquantom 5:51 minutu.

Drugi je bio Japanac Hideki Uda (+3.47), dok je broncu osvojio Španjolac Alejandro Sanchez (+4.26). Ispred Franka je bio i Kinez Jiacho Wang (+4.56).

“Mogu biti zadovoljan petim mjestom, dao sam sve od sebe, u ovom trenutku nisam mogao bolje. Od početka do kraja je bila velika borba po ovom teškom vremenu,” kazao je 28-godišnji triatlonac iz Kraljevice, član riječkog kluba Rival.

Franko je nakon plivačke dionice bio peti, sa samo dvije sekunde zaostatka za trećim mjestom, na biciklu je “plesao” između pete i sedme pozicije, da bi se u posljednjoj dionici probio do petog mjesta koje je zadržao do kraja.

Zbog velikih vrućina, start utrke je bio u 6.30 po lokalnom vremenu. Temperatura je već tada bila oko 29 stupnjeva Celzijusa uz 80 posto vlage.

Voda je bila vruća, oko 28, 29 stupnjeva, tako da sam se prvi krug na biciklu još tražio i lovio osjećaj. Na trčanju sam odlično krenuo, odmah sam prošao Amerikanca, počeo sam pojačavati, no nažalost nakon drugog kruga u jednom zavoju sam se poskliznuo i pao. List na protezi mi se malo nakrivio, nakon toga više nisam mogao pojačavati, već sam održavao da ne pukne skroz kako ne bi morao odustati.”

Antonio, koji je rođen s aplazijom desne fibule i ligamenata desnog koljena, odnosno skraćenjem noge od 6 cm, plasman u Tokio izborio je skupljavši bodove u protekle dvije godine. Veliki uspjeh je već sam plasman na POI.

“Bilo je jako teško izboriti plasman među 10 najboljih koji su nastupili u Tokiju. Do zadnjeg trenutka nitko nije bio siguran, osim Francuza Hanquinquanta. Svi ostali su mogli ispasti do zadnje utrke,” kazao je dodavši kako je uživao u svom prvom paraolimpijskom nastupu.

“Osjećaj je bio fantastičan, kao niti na jednoj drugoj utrci. Stvarno sam uživao od početka do kraja.”

Franko je dodao kako je i prije utrke bilo poznato tko će osvojiti zlato. Francuza je na putu do pobjede mogla zaustaviti samo neka nezgoda. U jednom trenutku je čak pao dok je trčao, no sve je prošlo bez problema i na koncu je trostruki svjetski i trostruki europski prvak uvjerljivo slavio.

“Mi ostali smo tu negdje, svi se međusobno pobjeđujemo, zavisno o utrci, no njega već četiri godine nitko nije pobijedio. Dominira i stvarno je klasa iznad,” kazao je Franko koji je prvu medalju u paratriatlonu, i to brončanu, osvojio je 2017. godine na Svjetskom kupu u španjolskoj Altafulli, a najveći uspjeh mu je brončana medalja na Europskom prvenstvu 2019. u Valenciji.

Franko je u parasportu od 19 godine, a veliku ulogu u tome je odigrala naša najtrofejnijia parolimpijka Milka Milinović koja je osvojila osam paraolimpijskih medalja, te nastupila na 10 POI.

“Kao klinac sam se bavio plivanjem, pa boksom i nisam se vidio u parasportu. No, Milka me stalno nagovarala. Sa 19 sam odlučio probati i nakon godine dana u paraplivanju počeo sam se baviti paratriatlonom i u tome sam se super našao.

Franko trenutačno završava Kineziološki fakultet, a ujedno je i kondicijski trener nogometaša i košarkaša Kraljevice, naravno kada mu to vrijeme dozvoli jer su prioritet treninzi. Njegovim nastupom bio je zadovoljan i trener Hrvoje Vlahović.

“Zadovoljan sam petim mjestom koje je Franko osvojio. Očekivali smo borbu između drugog i sedmog mjesta, na kraju je ispala zlatna sredina. Ovo je prvi put da smo imali predstavnika u triatlonu na Paraolimpijskim igrama, ovo je prvi put da je Antonio nastupio na ovako velikom natjecanju u punoj spremi jer je na zadnjem svjetskom prvenstvu bio ozlijeđen i nije mogao pokazati koliko vrijedi,” kazao je Vlahović.

“Među najboljih deset triatlonaca Franko je bio peti i mislim da nemamo za čime žaliti,” dodao je.

Vlahović će istaknuo kako je staza bila vrlo brza.

“Bila je relativno jednostavna staza i nije bilo velikih uspona, međutim tehnički na biciklističkom dijelu je bilo par oštrih zavoja na kojima je trebalo biti oprezan. No, sve u svemu bila je to brza staza,” naglasio je Vlahović.

Izvor: Novi List, Subota, 28. kolovoz 2021.

IZBORNA SJEDNICA SKUPŠTINE ŠPORTSKOG SAVEZA OSOBA S INVALIDITETOM GRADA RIJEKE

SSOI_logo

Rijeka, 10.04.2021.
UR. Broj: IZ-865/2021.

Temeljem članaka 22. i 24. Statuta Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke sazvana je Izborna sjednica skupštine Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke koja će biti održana elektronskim putem (dopisno putem e-maila)
u četvrtak, 29. travnja 2021. godine s početkom u 08.00 i završetkom u 16.00 sati.

Za sjednicu je predložen sljedeći:

Dnevni red

1. Ovjera zapisnika sa skupštine saveza održane 2020. godine

2. Izbor radnih tijela

    2.1. Verifikacijska i kandidacijska komisija:

Ivan Tomičić
Ivica Žunić
Nikola Uzelac

    2.2. Zapisničar:

Luka Dobrović

    2.3. Ovjerovitelji zapisnika:

Hrvoje Vlahović
Hrvoje Usmiani

3. Izvještaj verifikacijske i kandidacijske komisije

4. Izmjene Statuta saveza

5. Izvještaj verifikacijske komisije

 6. Programski i financijski izvještaj o radu Saveza za 2020. godinu

7. Izvještaj Nadzornog odbora o poslovanju Saveza u 2020. godini

8. Mandatni izvještaj predsjednika za mandatno razdoblje 2018.-2021.

9. Razrješenje svih tijela Saveza

10. Izbor Predsjednika Saveza- Verifikacijska i Kandidacijska komisija

   1. Miljenko Mišljenović

11. Izbor Potpredsjednika Saveza

   1. Ivan Kombol

12. Izbor Izvršnog odbora Saveza

   1. Nikola Uzelac – član
   2. Ivan Tomičić – član
   3. Hrvoje Usmiani – član

13. Izbor Nadzornog odbora Saveza

   1. Jasna Lulić Drenjak – Predsjednica
   2. Vedran Dumenčić – član
   3. Nedžad Dizdarević – član

14. Donošenje odluke o davanju suglasnosti osobama ovlaštenim za zastupanje Saveza

   1. Miljenko Mišljenović – Predsjednik
   2. Ivan Kombol – Potpredsjednik

15. Donošenje strateškog plana Saveza za razdoblje 2021.-2025.

16. Donošenje operativnog i financijskog plana Saveza za 2021. i 2022. godinu

17. Razno

Sastanak projektnih partnera projekta SAILAWAY

Dana 1.04.2021. održan je on-line sastanak projektnih partnera projekta SAILAWAY. Na sastanku se govorilo o dosadašnjim aktivnostima projekta te je razrađen plan za provedbu budućih aktivnosti.
Cilj projekta SAILAWAY je poboljšanje i širenje jedrenja za osobe s autizmom. Projektne aktivnosti usmjerene su na edukaciju trenera jedrenja za obuku osoba s autizmom.
Vodeći partner je organizacija KMOP iz Grčke, dok su ostali partneri Montetauro Social Cooperative iz Italije, Mira’m Foundation iz Španjolske, Institute of Development Ltd iz Cipra, Nautical Club of Paleon Faliron iz Grčke, Yacht Club “Capt. G. Georgiev – Port Varna” iz Bugarske te Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke kao predstavnik iz Hrvatske.
Projekt je sufinanciran u iznosu od 280.529,00 € od strane Europske unije preko programa Erasmus+ Sport – Collaborative Partnership. Projektni budžet za Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke iznosi 31.340,00€.

EPSI organizira završni webinar Sfera

SPHERE Webinar

Europska platforma za sportske inovacije, u okviru Erasmus + SPHERE poziva vas na završni on-line događaj s ciljem predstavljanja rezultata projekta koji će se održati sljedećeg 26. ožujka u 14,00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Projekt Erasmus + SPHERE uskoro će završiti, a EPSI će organizirati završni webinar na kojem će rezultati projekta biti javno predstavljeni. Tijekom ovog webinara partneri će analizirati korake napravljene prema stvaranju znanstvenog protokola te razgovarati o važnosti uloge sporta u rehabilitaciji mentalnog zdravlja.

Internetsko zakazivanje bit će organizirano u okviru SPHERE, projekta koji sufinancira program Erasmus + Sport Europske unije. Pod vodstvom ECOS-a, projektni konzorcij uključuje EPSI, Everton in the Community, Finski sportski savez Tampere, Tehničko sveučilište u Münchenu, Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke i Cardiff Metropolitan University.

Sport za djecu s teškoćama u razvoju, poziv

disabled children

Poziv za roditelje djece s teškoćama u razvoju (dob 7 do 25 godina) na sportske aktivnosti u sklopu projekta ‘’Univerzalne sportske škole’’:

Dragi roditelji,

Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke u sklopu projekta “Univerzalne sportske škole” pod pokroviteljstvom Hrvatskog paraolimpijskog odbora poziva djecu i mlade s teškoćama u razvoju (s razvojnim odstupanjima i dodatnim edukacijskim potrebama te razvojnim rizikom) da se pridruže sportskim aktivnostima pod vodstvom educiranih i stručno osposobljenih trenera Saveza. Misija je motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sport aktivno integriraju u društvo.

Sudjelovanje u sportskim aktivnostima za djecu s teškoćama je dobrovoljno i besplatno.

Univerzalna škola će se ovisno o epidemiološkim mjerama održavati virtualno ili 1/1 na otvorenim terenima pod vodstvom educiranih trenera.

Termini su ponedjeljak, srijeda i petak od 13,00 do 15,00 h u Atletskoj dvorani Kantrida, uz prethodnu najavu treneru Ervinu.

Sve informacije i prijave na GSM +385 (0)91 5067453 trener Ervin